Társoldalunk:

Vb-döntős kapitányt igazoltak az ausztrálok a világbajnokságra

2018.01.25. 09:09

A holland Bert van Marwijkot nevezték ki az ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, így ő vezeti a csapatot a nyári oroszországi világbajnokságon.

"Ez egy nagyszerű eredmény az ausztrál futballnak, Van Marwijk ugyanis világklasszis edző" - olvasható a helyi szövetség elnökének csütörtöki közleményében.

Az ausztrál csapat Ange Postecoglou irányításával harcolta ki a vb-részvételt a Honduras elleni interkontinentális pótselejtezőn, ám a görög születésű ausztrál szakember a siker után lemondott posztjáról.

Bert van Marwijk tapasztalt szakemberForrás: AFP/Patrick Hertzog

Bert van Marwijk 2010-ben világbajnoki ezüstéremig vezette a holland nemzeti csapatot, legutóbb pedig Szaúd-Arábia válogatottjánál dolgozott és irányításával az együttes egyenes ágon kijutott az oroszországi tornára. Szeptemberben ugyanakkor távozott a posztról, miután nem tudott megállapodni a folytatásról a helyi szövetséggel.

Korábban a német Jürgen Klinsmann jelezte, hogy szívesen lenne ausztrál kapitány, illetve felmerült a brazil Luiz Felipe Scolari és az argentin Juan Antonio Pizzi alkalmazásának lehetősége is.

Ausztrália a június 14-én kezdődő vb-n Franciaországgal, Dániával és Peruval vívja csoportmeccseit.