Társoldalunk:

Ötgólos meccsen verte a Dortmund a sereghajtó Kölnt a Bundesligában

2018.02.02. 22:41

A Bundesliga 21. fordulójának pénteki nyitómeccsén az utóbbi időben rapszodikus Borussia Dortmund a sereghajtó Kölnhöz látogatott. A fordulatos és izgalmas találkozó végén a vendégek örülhettek, miután Batshuayi duplájának és Schürrle hajrában lőtt góljának köszönhetően 3-2-re nyertek, és ideiglenesen felugrottak a tabella második helyére.

A Chelsea-től a nyár végéig kölcsönbe érkező Batshuayi nem akármiylen teljesítménnyel hálálta meg, hogy rögtön az első meccsén a kezdőcsapatban szavaztak neki bizalmat, előbb a 35., majd a 62. percben talált be a kölni kapuba. A két gól között a hazaiak részéről a szünetben csereként beálló Zoller volt eredményes, ráadásul a 70. minutumban Mere révén az egyenlítés is sikerült a hazaiaknak.

Michy Batshuayi szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő első Bundesliga meccsén, duplájával oroszlánrészt vállalt a Dortmund 3-2-es győzelmébenForrás: AFP/Patrik Stollarz

A döntő szó mégis a Dortmunddé, egészen pontosan a szezonban első gólját szerző André Schürrle-é volt, aki a hajrában, egy mintaszerű kontratámadás végén állította be a 3-2-es végeredményt.

Győzelmvel a Ruhr-vidéki alakulat pontszámban beérte és meg is előzte a tabellán második Leverkusent.