Korábbi legendás játékos ül a holland kispadra

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - TOTTENHAM v EVERTON ANGLETERRE CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ENGLAND ENGLISH EVERTON FOOT FOOTBALL league PREMIER Soccer SPORT TOTTENHAM
Ronald Koeman the Everton manager during the English championship Premier League football match between Tottenham Hotspur and Everton on March 5, 2017 played at White Hart Lane Stadium in London, Great Britain - Photo Ben Queenborough / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Ronald Koemant nevezték ki a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

A nemzeti szövetség keddi bejelentése szerint az egykori kiváló védő, aki 78-szor szerepelt a válogatottban, a 2022-es világbajnokságig szóló szerződést kapott.

A játékosként Európa-bajnok és BEK-győztes Koeman visszavonulását követően éppen a holland nemzeti csapatnál kezdte meg edzői karrierjét, miután Guus Hiddink kapitány stábjában kapott helyet.

Azt követően korábbi klubjánál, az FC Barcelonánál volt másodedző, majd 2000-től Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban és Angliában dolgozott vezetőedzőként. Legutóbb, egészen októberi menesztéséig a szigetországban az Everton trénere volt.

Ronald Koeman legutóbb az Everton menedzsereként dolgozott Forrás: DPPI/ Ben Queenborough

Koeman nehéz helyzetben veszi át az Oranjét, melynél ő a hetedik kapitány a legutóbbi nyolc évben. A hollandok a 2010-es vb-n a második, míg négy éve Brazíliában a harmadik helyen végeztek a világbajnokságon, az idei, oroszországi tornára, illetve két éve, a 2016-os Európa-bajnokságra azonban nem jutottak ki.