Társoldalunk:

Mészöly Kálmán jobban van, hamarosan hazamehet a kórházból

2018.02.07. 07:05

Jó híreket kapott az orvosoktól Mészöly Kálmán és családja. A Vasas és a magyar válogatott legendás labdarúgójának állapota jelentősen javult, a bakteriális tüdőgyulladásból kezd kilábalni, és ha minden így folytatódik, akár napokon belül hazaengedhetik a kórházból - írja a Blikk.

Egyelőre nem lesz szüksége szívműtétre sem, úgy tűnik, gyógyszeresen is kezelni lehet a koszorúér-szűkületét - számol be a lap a Vasas legendás futballistájának helyzetéről.

Szépen javult édesapám állapota az utóbbi napokban, látszik rajta, hogy sokkal jobban érzi magát, és az orvosok is megnyugtató információkkal szolgáltak – nyilatkozta a Blikk megkeresésére ifjabb Mészöly Kálmán. – Azt mondták, hogy a tüdőgyulladásból már majdnem teljesen sikerült kigyógyulnia. A laborleletek azt igazolják, hogy az ezt okozó baktérium már nincs a szervezetében. Láza sincsen, így néhány nap további rehabilitáció után remélhetőleg hazatérhet majd.

Mészöly Kálmán néhány nappal ezelőtt agyvérzés gyanújával került kórházba. Aztán kiderült, hogy koszorúér-szűkülete van, azaz hamarosan szívműtétre lesz szüksége.

"Egyelőre nincs napirenden a műtét, ha hazatér és megerősödik, majd idővel lesz egy újabb vizsgálat, amely megállapítja, kell-e műteni vagy anélkül is kezelhető a probléma" – tette hozzá a kiváló sportoló idősebb fia, Mészöly Géza.