Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó Király Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén az FC Barcelona 2-0-ra legyőzte a Valenciát a Mestalla Stadionban, ezzel bejutott az április 21-i fináléba, ahol a Sevilla lesz az ellenfele.

A katalánok kedvező helyzetből várhatták a Valencia elleni elődöntő visszavágóját, ugyanis az első mérkőzést Luis Suárez góljával 1-0-ra megnyerték a Camp Nouban. Azonban nem sok hiányzott, hogy elpárologjon az egygólos előnyük. Az ötödik percben az Arsenaltól szerződtetett francia középpályás, Francis Coquelin tesztelte egy húszméteres bombával a Barca kapusát, Jasper Cillessent.

Messinek az első félidőben volt egy veszélyes szabadrúgása Forrás: AFP/Jose Jordan

Bő tíz perccel később csak a kapufa gátolta meg a vezetés megszerzésében a Valenciát. Egy bal oldali beadásra a spanyol válogatott Rodrigo érkezett, aki tíz méterről a felsőlécre csúsztatott. A 27. percben egy gyors kontra után ismét Rodrigo veszélyeztetett, ezúttal 20 méterről bombázott a Barca kapujára, de Cillessen vetődve hárított. A lefújás előtt ismét Valencia helyzetet jegyezhettünk fel, a francia Geoffrey Kondogbia éles szögből célba vette a rövid felső sarkot, de csak az oldalhálót találta el.

A második félidőben a Barca az első helyzetéből eldöntötte a továbbjutást.

Az uruguayi Luis Suárez bolondította meg a Valencia védelmét, majd a kapu előtt keresztbepasszolt labdájára a rekordösszegért igazolt Philippe Coutinho érkezett, aki kapásból, estében a kapu jobb oldalába lőtt.

A 62. percben növelhették volna az előnyüket a katalánok, azonban Jordi Alba közeli lövését az egykori Barca védő, Martin Montoya kézzel hárította, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.A 74. percben egyenlíthetett volna a Valencia. Goncalo Guedes viharozott el a bal szélen, majd a hajszálpontos beadását Carlos Soler a kapu elé fejelte, az érkező Jose Gaya pedig két és fél méterről belepiszkált a labdába, de a Barca holland kapusa parádés reflexmozdulattal szögletre tornázta.

A 82. percben a továbbjutás után a mérkőzést is lezárta a Barcelona.

Luis Suárez szerzett labdát a Valencia térfelén, majd önzetlenül az érkező Ivan Rakitichez passzolt, a horvát középpályás pedig 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Ernesto Valverde csapata ezzel 3-0-s összesítéssel jutott be a spanyol Király Kupa döntőjébe, ahol április 21-én a Sevilla lesz az ellenfele.

Király Kupa, elődöntő, visszavágó
Valencia-FC Barcelona 0-2 (0-0)