Társoldalunk:

Videóbíró és szabadrúgásgól - ezekkel nyert a Juventus

2018.02.09. 22:09

A Serie A 24. fordulójának nyitómérkőzésén a 11. helyen álló Fiorentina a második Juventust fogadta. Az első félidőben nem igazán ment a címvédőnek, egy kapufát és egy tizenegyest is megúszott hosszas konzultáció után, de a második félidőben Bernardeschi és Higuaín villanásaival megszerezte a győzelmet és vezeti a bajnokságot.

A Juve a 18. percben nagy bajba került, Chiellini kezezett a tizenhatoson belül, Marco Guida játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. Jordan Veretout már oda is állt a labda mögé, miközben az olaszok hevesen reklamáltak. Guida több mint három percig konzultált videós asszisztensével, végül megváltoztatta ítéletét, és les miatt szabadrúgást ítélt kifelé a Juvénak. Később egy kapufáig is eljutott a Fiorentina, de végül nem született gól az első félidőben.

A második játékrészben aktívabb volt a Juventus és ez ki is fizetődött. Az 56. percben Bernardeschi végezhetett el szabadrúgást közelről, jó szögből, és nem is hibázott, szépen tekert a hosszú alsóba.

Sőt, a 86. percben Higuaín kapott egy remek indítást, amivel ki tudott lépni és magabiztosan lőtt Sportiello mellett a kapuba. Ez pedig azt jelentette, hogy ha nagy nehezen is, de elhozta a három pontot a Juve Firenzéből és ismét a tabella élére állt. A pedig a Napolitól függ, hogy ott is marad-e.