Társoldalunk:

Kiütéssel nyerte a forduló rangadóját és újra élre állt a Napoli

2018.02.10. 22:42

A Serie A 24. fordulójának rangadóján a második helyen álló Napoli a harmadik Laziót fogadta. A hazai együttesnek fontos volt begyűjteni ezt a skalpot, hogy ne kerüljön lépéshátrányba a Juventus mögött, amely pénteken nyert és a bajnokság élére ugrott. Mertensék ugyan már a legelején hátrányba kerültek, végül négy góllal válaszoltak és magabiztosan gyűjtötték be a rendkívül értékes három pontot, így visszakerültek a tabella elejére. Az AC Milan szintén négyet lőtt a Spalnak és feljött a hetedik helyre.

Nem indult jól az összecsapás a nápolyiak számára, nagyon hamar, már a harmadik percben hátrányba kerültek. Immobile szedett össze egy labdát a jobb oldalon, majd középre ívelt, ahol remek ütemben érkezett de Vrij, vezetett a Lazio.

Felszabadultan játszott a római csapat, Szergej Milinkovics-Szavics erejéből egy kis focisulira is futotta.

Viszont nem tudta kihúzni a félidő végéig a Lazio, a 43. percben Jorginho a kezdőkörből mesterien indította a kiugró Callejont, aki szépen szelidítette meg a labdát, majd az esélytelenül kimozduló Strakosha mellett a kapuba továbbított.

A második félidőben a Napoli és Callejon is ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Az 54. percben a spanyol kapott egy jó labdát Mertenstől a jobb oldalon, a tizenhatos vonaláról Insigne elé szeretett volna centerezni, a passzba azonban belevetődött a Lazio védője, Wallace, viszont csak saját kapujába tudta bevágni a labdát. Öngóllal fordított a hazai csapat.

Ha egy üzlet beindul! Alig két perccel később a csereként beálló Zelinski szánta el magát lövésre jó 22 méterről, a labda megpattant és a tehetetlen Strakosha mellett bevágódott a rövid alsóba. 

A 73. percben ismét a lengyel került főszerepbe, megbolondította a Lazio védelmét a tizenhatoson belül, majd odapöckölte a labdát az érkező Mertens elé, aki pont csak annyira ért bele, hogy becsapja Strakoshát. 4-1.

További gól már nem született, a Napoli tehát háromgólos győzelmet aratott és értékes skalpot gyűjtött be, valamint visszavette az első helyet a tabellán. 

A délutáni mérkőzésen a gyenge szezont futó AC Milan idegenben 4-0-ra kiütötte a SPAL-t és feljött a 7. helyre, megelőzve a Crotone vendégeként mindössze 1-1-et játszó Atalantát.

A SPAL-Milan összefoglalója: