Társoldalunk:

Batik Bence: Mindent megteszek, hogy ott legyek a kezdőcsapatban

2018.02.11. 15:27

A Ferencváros labdarúgócsapata a szombati Lokomotiv Moszkva elleni sikert követően vasárnap sem tétlenkedett. Az NB I éllovasa még edzett egyet, hétfőn pedig már Magyarország felé veszi az irányt, hogy a bajnokságig hátralévő két hétben már otthon végezze el a végső simításokat. Az utolsó napon a zöld-fehér csapat védője, Batik Bence értékelte az edzőtábort az Origónak.

A Fradi vasárnapi edzésén a keret tagjai különböző munkát végeztek. Azok, akik a Lokomotiv Moszkva elleni 2-1-es sikerrel zárult mérkőzésen szerepet kaptak, átmozgató tréningen vettek részt, illetve voltak, akik a konditeremben erősítettek.

Azok a labdarúgók pedig, akik szombaton nem kaptak meccsterhelést, különböző labdás gyakorlatokat végeztek. Az edzőtábor legvégén sem lehetett panasz a játékosokra, akik mindent megtettek, hogy bizonyítsanak Thomas Dollnak, tavasszal a kezdőcsapatban van a helyük.

A Ferencváros elvégezte az előre eltervezett munkát CádizbanForrás: Origo

Batik Bence összegezte az Origónak az elmúlt egy hét történéseit.

„Nagyon jól éreztem magam a spanyolországi edzőtáborban. A napi két edzés megvolt, ráadásul az eredmények is jól alakultak, sikerült mindkét itteni összecsapáson nyerni. Nem csak a sikerek jönnek, de egyre jobb játékot is produkálunk. A csapat jó irányba halad, ezt jól mutatja, hogy mindössze egyetlen meccset veszítettünk el az egész felkészülési időszakban. Nagyon jó hangulatúak az edzések, mindenki teszi a dolgát. Szerencsére csak kisebb problémák vannak, nincs komolyabb sérülés."

Batik Bence nagy erőssége lehet tavasszal a FerencvárosnakForrás: Origo

A Ferencváros védője az edzéseken is úgy küzd, mintha éles mérkőzésen lenne. Jól mutatja, hogy a vasárnapi tréningen a kapott gólt követően láthatóan nagyon felhúzta magát.

„A védő soha nem szeret gólt kapni. Akkor egymás után kettőt is sikerült, így ennek nagyon nem örültem. A csatár a kapuba szeretne betalálni, nekünk az a dolgunk, hogy ezt megakadályozzuk."

"De ezekből a pillanatokból is jól látszik, hogy mindenki megteszi a tőle telhetőt a csapatért."

A győztes meccs után sem állt le a FradiForrás: Origo

Batikkal a saját helyzetéről is beszélgettünk az edzést követően.

„Nagyon igyekszem. Az őszi szezonban visszatértem, megtettem a maximumot, de azért csak kihagytam két évet. Egyre jobbnak érzem a lábam, gólt is fejeltem. A cadizi edzőtáborban is sok helyzetem volt, sajnos nem sikerült betalálnom, de amikor a pályán voltam, akkor nem kapott gólt az együttes. Megpróbálok mindent, hogy tavasszal ott legyek a Ferencváros kezdőjében, innentől minden az edzőn múlik."

A Ferencváros labdarúgócsapata hétfőn kora délután tér vissza Magyarországra. Az együttes Münchenen keresztül valamivel éjfél előtt érkezik meg a Liszt Ferenc repülőtérre, hogy keddtől már otthon folytassa a megkezdett munkát a Budapest Honvéd elleni, február 24-i bajnoki nyitányra.