Társoldalunk:

Pintér Attila a Videoton egyik legjobbjával erősített

2018.02.13. 17:02

Ezekiel Henty a Videotontól fél évre kölcsönbe került a Puskás Akadémiához. A nigériai csatár – aki megfordult az AC Milan és az FK Lokomotiv Moszkva csapatánál is – 2018 június 30-ig tartó kölcsönszerződést írt alá kedden.

Henty 2017 nyarán került a Videotonhoz. A Bordeaux és Partizan elleni El-párharcok mindegyikén játszott, a bajnokságban pedig összesen 15 alkalommal lépett pályára. Az OTP Bank Ligában öt gólja mellett és 3 gólpasszt is kiosztott. Egyszer a Magyar Kupában is szerepet kapott, így összesen húsz meccsen játszott a Videoton mezében.

Ezekiel Henty tavasszal a Puskás Akadémiában folytatjaForrás: Varga Ildiko/pfla.hu

Tavasszal azonban már a Puskás Akadémiában bizonyíthat, Pintér Attila csapata kedden jelentette be a hivatalos honlapján, hogy a nigériai támadó 2018 június 30-ig tartó kölcsönszerződést írt alá.

„Örülök, hogy a Puskás Akadémiához kerültem a szezon végéig, annak pedig még inkább, hogy végre nem Denis Klinar ellen kell játszanom, hanem vele egy csapatban, mert ő egy nagyon technikás és gyors védő" – nyilatkozta az újonc csapat honlapjának a kedden bejelentett csatár, aki a szlovén első osztályban találkozott a jobbhátvéddel.