Társoldalunk:

Az MLSZ megállapodást kötött a Katari labdarúgó-szövetséggel

2018.02.13. 11:11

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezője közötti együttműködés barátságos mérkőzéseket, edzőtáborozásokat, valamint a játékosok és az edzők fejlesztését is érinti.

Katari labdarúgó-szövetség hivatalos közleménye szerint a dohai Al Bidda Towerben megrendezett találkozón az MLSZ-t Csányi Sándor elnök, Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár képviselte.

A magyar és a katari szövetség a jövőben minden segítséget megad a játékosok és a játékvezetők kölcsönös fejlesztése érdekében, illetve a megállapodás érinti az edzők és a fiatalok oktatását, valamint a nemzeti csapatokat. 

Az MLSZ és a Katari labdarúgó-szövetség együttműködési megállapodást írt alá DohábanForrás: http://www.qfa.qa

Berzi Sándor elmondása szerint a szövetségek közötti megállapodás már hosszú ideje létezik, ennek példája, az a játékvezetői csereprogram, amelynek köszönhetően a magyar bírók működhetnek Katarban és fordítva.

Az alelnök azt is kiemelte, hogy a katari időjárásnak köszönhetően a téli szünetben a magyar csapatok edzőtáborozása is biztosított lesz az ázsiai országban, ahogyan a nyári időszakban hazánkba is érkeznek majd katari csapatok.

Utánpótlás szinten már zajlanak a megbeszélések a barátságos mérkőzésekről, és bár a felnőtt válogatottnak a Nemzetek Ligája miatt sűrű az idei programja, ha sikerül, akkor az A-csapatok is megmérkőznek majd egymással.