Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Hoffenheim csatára, Szalai Ádám duplázott korábbi csapata, a Mainz ellen. A 42-szeres magyar válogatott támadóval terjedelmes interjút közölt a klub honlapja. Szó esett a Schalke elleni hétvégi rangadóról, és a szurkolók szeretetéről, amely az utóbbi hetekben körülveszi bombaformában futballozó magyar játékost.

„Imádom az ilyen pillanatokat, amikor a csapattársaimmal és a szurkolókkal közösen ünnepelünk, nincs ennél jobb érzés.

Érzelmekben gazdag momentumok ezek, különösen nekünk, csatároknak, hiszen ezért dolgozunk" – mondta Szalai Ádám a Hoffenheim hivatalos honlapjának.

Szalai Ádám bekerült a Bundesliga hétvégi álomcsapatába is Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Az idei szezonban három gólnál járó támadóról már külön dalt költöttek a klub szurkolói, ami így szól: „Akár ragyog a nap, akár ömlik az eső, mikor Szalai Ádám megint betalál. Minden hoffeinheimi tudja, jövőre az európai kupa vár."

„A mérkőzés alatt semmit nem hallottam belőle. Túlságosan a játékra koncentráltam, de remélem, hogy még hallhatom a szurkolókat énekelni ezt a dalt. Szeretném megköszönni a támogatásukat" – folytatta a 30 éves támadó.

A német válogatott Sandro Wagner a téli átigazolási időszakban a Bayern Münchenhez szerződött, így Szalai Ádámra és Andrej Kramaricra a tavaszi szezonban komolyabb szerep hárulhat.

„A gólokért élünk, ez minden csatárra igaz. Ahhoz, hogy eredményes legyél, bíznod kell magadban, higgadtnak kell lenned a kapu előtt,

és persze némi szerencse sem árt. A határozottság kulcsfontosságú, de amikor jó formában vagy, mindez jön magától. Ehhez persze nem elég azt gondolni, hogy nem kell tenned semmit, keményen kell dolgozni, hogy eljuss erre a szintre. A gólok még több találatot eredményeznek, így bízom benne, hogy Andrej és én is folytatni tudjuk a jó sorozatunkat."

A Hoffenheim szombat este Szalai Ádám korábbi csapata, a Schalke otthonában vendégszerepel.

„A Mainz elleni teljesítményre szeretnénk építeni. Fel kell építenünk a játékunkat, amennyiben három ponttal szeretnénk távozni Gelsenkirchenből.

a legfontosabb, hogy az első perctől kezdve önbizalommal játsszunk, és merészen támadjunk. Ebben az esetben lehet esélyünk a győzelemre" – tette hozzá a magyar válogatott támadó, aki múlt heti teljesítményével a forduló válogatottjába is bekerült.