Társoldalunk:

Bohózatba illő öngól is kellett az Inter meglepő vereségéhez

2018.02.17. 22:40

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 25. fordulójának szombat esti összecsapásán a BL-indulást érő helyek egyikéért küzdő Internazionale a félidőben 2-0-s vereséget szenvedett a Genoa otthonában. Andrea Ranocchia öngóljához hasonlót pedig nem mindennap látni.

Az első félidőben az Inter többet birtokolta a labdát, de mindkét oldalon adódtak jó lehetőségek a gólszerzésre. Amikor már úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlennel ér véget a játékrész, bohózatba illő jelenetnek lehettek szemtanúi a nézők.

A 45. percben a balról érkező beadást Milan Skriniar próbálta felszabadítani, de a labda nem a szurkolók között landolt, hanem Andrea Ranocchiáról hatalmas erővel a kapuba vágódott. A védő nem igazán tehetett az öngólról, aki egyébként pénteken ünnepelte a 30. születésnapját, biztos nem ilyen „ünneplésre" gondolt.

A legutóbbi fordulóban a Bologna elleni hazai sikert (2-1) leszámítva az elmúlt hetekben szenvedő Inter a második felvonás elején még többet birtokolta a labdát, de ez lehetőségekben nem nyilvánult meg, sőt az 59. percben még nagyobb bajba került: Diego Laxalt rosszul sikerült lövését Goran Pandev vette le, majd okosan a kapuba lőtt.

Az Inter innen pedig már képtelen volt váltani és felállni, így újabb fontos pontokat hullajtott el a BL-indulásért folytatott harcban. Ha a Lazio hétfőn nyerni tud a Verona ellen hazai pályán, akkor megelőzi a milánói riválisát. 

A Genoa pedig továbbra is jó formában van, immár sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg a bajnokságban. 

Serie A, 25. forduló
Genoa-Internazionale 2-0 (1-0)

A Serie A tabellája: