Társoldalunk:

Harmadosztályú csapat ejtette ki Guardioláékat az FA-kupából

2018.02.19. 22:50

Az egy félidőt emberhátrányban játszó Manchester City óriási meglepetésre 1–0-ra kikapott a Wigan Athletictől az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében.

Hogy a harmadosztályú Wigan ellen Guardiola tartalékolt-e, vagy sem, azt nehéz lenne megmondani – ebből a City-keretből nem lehet „tartalékos" csapatot összeállítani. Most is ott volt a kezdőben a két Silva, Agüero, Sané, Gündogan, Stones és a januárban 65 millió euróért igazolt Laporte is.

A City ennek megfelelően nyomasztó fölényben focizott az első félidőben (82 százalékos labdabirtoklás, 15 lövés), de gólt nem sikerült lőnie. Ez volt a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy a hosszabbításbanDelph páros lábbal beleszállt az ellenfélbe, amiért a bíró azonnal kiállította.

Brutális belépő miatt azonnali pirosat kapott DelphForrás: AFP/Oli Scarff

Sebaj, tíz emberrel is jobb a City – gondoltuk. A második félidőben is folytatódott az, ami az elsőben abbamaradt. Guardiola valószínűleg nem tervezte, de a továbbjutás érdekében De Bruyne-t is becserélte, a gól viszont még vele sem jött össze.Nem úgy a Wigannek, amely Grigg 80. percben szerzett góljával megnyerte a meccset. Wow!

A Wigannek már van rutinja abban, hogy hogyan kell megverni a Cityt: korábban kétszer is győzött az újgazdag csapat ellen az FA-kupában, 2013-ban ráadásul pont a döntőben, 1–0-ra.

A meccs összefoglalója: