Társoldalunk:

Gulácsiékat otthon lepte meg a Bundesliga sereghajtója

2018.02.25. 19:59

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 24. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a magyar válogatott Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig meglepő vereséget (1-2) szenvedett hazai pályán a sereghajtó 1. FC Köln ellen.

Pedig a mérkőzés jól indult a lipcsei csapat számára, az 5. percben Jean-Kevin Augustin révén sikerült megszerezni a vezetést, még ha a gólhoz kellett egy kis szerencse is. Az első félidő folytatásában is többet birtokolta a labdát a hazai együttes, ám jó lehetőségek mindkét oldalon adódtak. Viszont újabb gól ebben a felvonásban már nem esett, így bizakodva várhatta a folytatást Gulácsi Péter klubja.

A második játékrész viszont nagyon nem az RB Leipzig elképzelései szerint alakult. A Köln tudott váltani, sokkal kiegyenlítettebbé vált az összecsapás, sőt a sereghajtó tudott több helyzetet kidolgozni. A vendégek a 70. percben egyenlítettek Vincent Koziello révén – aki hatalmas bombagólt lőtt –, majd hét perccel később a győzelmet érő találatot is megszerezték, Leonardo Bittencourt már nem volt nehéz helyzetben.

Gulácsiékat meglepte a sereghajtó KölnForrás: AFP/Robert Michael

A lipcsei együttes kapuját ezúttal is végig a magyar játékos védte. Az RB Leipzig a héten mindhárom tétmérkőzését elveszítette: a hétfői, frankfurti bajnokit követően csütörtökön az Európa Ligában a Napolitól kapott ki otthon. Egy döntetlen és két vereség után a kölniek először győzték le a lipcseieket.

Bundesliga, 24. forduló
RB Leipzig-1. FC Köln 1-2 (1-0)

A Bundesliga állása: