Társoldalunk:

Gattuso tovább varázsol, a Milan Rómában is nyert

2018.02.25. 22:41

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 26. fordulójának vasárnap esti összecsapásán az AC Milan 2-0-ra nyert az AS Roma otthonában. A milánói csapat Gennaro Gattuso irányításával minden sorozatot figyelembe véve 12 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

A találkozó első húsz perce az AS Romának sikerült jobban, a hazai csapat ötször próbálkozott kapura lövéssel – kétszer kaput is talált –, míg a Milan nem jutott el Alisson kapujáig. A folytatásban sem sokat változott a játék képe, kiegyenlített labdabirtoklás mellett nagy taktikai csata folyt a pályán, kevés igazi lehetőséggel. A félidő második felében is a hazai csapat próbálkozott többször, de újabb kapura lövés már egyik félnek sem jött össze, így a Milan egyáltalán nem tette próbára a római kapust.

A második játékrész elején, a 48. percben megtört a gólcsend. A Milan az első kaput találó lövéséből meg is szerezte a vezetést: Suso szép beadását követően Patrick Cutrone közelről már nem hibázott. Így nem volt kérdés, hogy az AS Romának feljebb kell lépnie, ha legalább az egyik pontot otthon szeretné tartani.

Az AC Milan fiatal támadója,Patrick Cutrone az AS Roma ellen is betaláltForrás: AFP/Andreas Solaro

Ám a rómaiak nem tudtak váltani, a Milan felszabadult az előny megszerzése birtokában, és a 73. percben Nikola Kalinic lövése után még bravúrral védett Alisson, ám nem sokkal később a horvát passza után Davide Calabria emelésénél már a brazil kapus is tehetetlen volt.

A hátralévő időben újabb gól már nem esett, a Milan tehát Rómában is nyerni tudott, így Gennaro Gattuso irányításával minden sorozatot figyelembe véve 12 mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Legutóbb 2017 decemberében az Atalanta tudta legyőzni a piros-feketéket.

Serie A, 26. forduló
AS Roma-AC Milan 0-2 (0-0)

A Serie A tabellája: