Az Arsenal korábbi klasszisa szerint Wengernek távoznia kellene

Horizontal
Arsenal's French manager Arsene Wenger arrives for the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Arsenal at Wembley Stadium in London, on February 10, 2018. / AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A csapat korábbi labdarúgója, Ian Wright úgy véli, Arsene Wenger vezetőedzőnek a szezon végén távoznia kellene az Arsenaltól.

A londoni együttes jelenleg hatodik a bajnoki tabellán, 27 ponttal lemaradva az éllovas Manchester Citytől, amelytől vasárnap 3-0-ra kikapott a Ligakupa döntőjében. Az FA Kupától már búcsúztak az Ágyúsok, így idén egyetlen lehetőségük maradt arra, hogy trófeát nyerjenek, de az Európa Liga nyolcaddöntőjében is nehéz párharc vár rájuk az AC Milan ellen.

Wright hét év alatt 213 meccset játszott az Arsenal színeiben. Mint mondja, a klub már régóta stagnál, nem a Ligakupa-döntős vereség a legfőbb gond.

Egyre nagyobb az elégedetlenség Arsene Wengerrel szemben Forrás: AFP/Ian Kington

- fogalmazott Wright a BBC-nek nyilatkozva. - Nem tennék arra, hogy a mostani szezon után marad. Szerintem senki sem tenne erre. Le kell állítani a középszerűség fejlesztését."

Az Arsenal legutóbb 2004-ben nyert bajnokságot, s Wenger 22 éves regnálása során a Bajnokok Ligájában egyszer sem tudott diadalmaskodni. Az elmúlt években az FA Kupa-győzelmek jelentettek némi vigaszt a szurkolóknak.

Ian Wright szerint Arsene Wengernek távoznia kell Forrás: AFP/Carl De Souza

A 2000-ben visszavonult, 54 éves Wright úgy véli:

a lehető leghamarabb vezetőedzőt kell cserélni a klubnál,

és évekbe telik majd, amíg az Arsenal újra Európa élcsapatai közé tartozik majd.

"Azt akarom, hogy a csapat újra versenyben legyen, hogy olyan játékosokat igazoljanak, akik fellelkesítenek és akikért érdemes szurkolni" - mondta.