Vágólapra másolva!
Joan Laporta, a Barcelona korábbi elnöke szerint Arsene Wenger után Thierry Henrynak kéne az Arsenalt vezetnie.

Laporta a Barcelona elnökeként 2007-ben éppen az Arsenaltól igazolta le Thierry Henryt, aki szerinte az Arsenal Pep Guardiolája lehetne. Laporta 2008-ban nevezte ki Guardiolát a csapat edzőjének úgy, hogy korábban nem volt komolyabb vezetőedzői tapasztalata.

Thierry Henry a belga válogatott edzőjeként Forrás: BELGA/AFP/Laurie Dieffembacq

„Nagyon sokban hasonlít Pep Guardiola akkori és Henry jelenlegi helyzete" – mondta Laporta a Telegraphnak. „Ha szeretne az Arsenal menedzsere lenni, akkor biztos vagyok benne, hogy eredményes lenne, hiszen mindig a maximumra törekedett a pályán is. A világ egyik korábbi legjobbjaként remekül ismeri a játékot. Az ilyen emberek, mint ő, Pep Guardiola és Johan Cruyff mindent tudnak a fociról. Talán annyi időre sincs szükségük, hogy sikereket érjenek el edzőként, mint egy átlagos szakembernek.

„Ismeri az Arsenalt, a szurkolókat, megérdemelne egy lehetőséget. Remek edző válhat belőle, az eddigi eredményei alapján nem engedheti meg magának a kudarcot."

Henry egyébként nemrégiben elmondta, érdekelné az Arsenal vezetése, ha Wenger távozna, de egyelőre a belga válogatott másodedzői teendőire koncentrál.