Társoldalunk:

Mészöly Kálmán jobban van, kikerült a Szent János Kórházból

2018.03.01. 17:14

A Blikk értesülése szerint Mészöly Kálmán csaknem öt hét után kikerült a Szent János Kórházból, s ha egyelőre még nem is mehetett haza, egy második kerületi rehabilitációs intézetben gyógyulhat tovább.

A Vasas és a magyar labdarúgó-válogatott legendás hátvédje még február elején lett rosszul. Az orvosok először agyvérzésre gyanakodtak, később azonban kiderült, hogy kétoldali bakteriális tüdőgyulladása van. A Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán azt is megállapították, hogy koszorúér-szűkülete van. Előbbiből teljesen felépült, a szívműtét azonban túl kockázatos lenne, így csak két-három hónap múlva térnek vissza rá.

Mészöly Kálmánnak ízületi gyulladás miatt a mozgása most ugyan nehézkes, de javulhat a helyzete. 

Mészöly Kálmán feleségével, és fiával, Gézával az Év Sportolója gálaestenFotó: Polyák Attila - Origo

„Szerencsére már sokkal jobban van apu, ezért át is szállítottam egy másik intézménybe, ahol van rehabilitációs osztály, így a szakemberek azzal is tudnak foglalkozni, hogy minél jobban megerősítsék – árulta el a Blikknek a Szőke Szikla kisebbik fia, Mészöly Géza. - A térde be volt gyulladva, az elmúlt hetekben nem igazán tudott rendesen mozogni, sétálni. Itt azonban rendszeresen tréningeznie kell, különböző gyógytornagyakorlatokat végez nap mint nap. Bízunk benne, hogy hamarosan elkezd még jobban erősödni, és egyedül sétálgathat. Ezt azért fontos elérni, mert akkor végre tényleg hazatérhet."