Társoldalunk:

Kaká elmondta az igazat: ezért igazolt a Real Madridhoz

2018.03.03. 12:48

A nem rég visszavonult brazil aranylabdás Kakával a Marca készített hosszabb interjút, amiben elmondta, miért hagyta ott 2009-ben a Milánt, és igazolt a Real Madridhoz.

Kaká 2007-ben Bajnokok Ligáját nyert az olasz csapattal, az év végén pedig őt választották meg a világ legjobb játékosának. Két évvel később azonban az eredménytelenségbe belefáradt Real-elnök, Florentino Pérez mozgósította minden tartalékát, és 250 millió eurót vert el a nyári átigazolási időszakban. Ebből 65 milliót Kakára.

Kaká 2009 nyarán igazolt a Real MadridhozForrás: AFP/Javier Soriano

„A Milannál akkoriban senkit sem akartak eladni – mesélte az interjúban Kaká. – Csak akkor, ha valaki nyilvánosan kérte, hogy engedjék el. Az első ilyen Sevcsenko volt, amikor a Chelsea-hez igazolt. Az én esetem más volt. 2009 januárjában a Manchester City megkeresett minket.A Milan nyitva hagyta az ajtót, de én azt mondtam, ha egyszer távoznom kell, akkor csakis a Real kedvéért vagyok hajlandó.A szezon végén Florentino felhívta Gallianit (a Milan akkori ügyvezető-igazgatója – a szerk.), és kérte, hogy engedjenek el engem. Aztán felhívták édesapámat, ő pedig engem. Azonnal igent mondtam, hiszen gyerekkori álmom volt, hogy a Realban játsszak."

Kakát Madridban is imádtákForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Kaká 2009 és 2013 között 85 meccset játszott Madridban, ezeken 23 gólt szerzett. 2011-ben spanyol kupát, 2012-ben bajnoki címet nyert.Mint az interjúban elmondta, az anyagiaknak fontos szerepe volt a klubváltásban, de valójában nem ez határozta meg a döntését.„Annyira a Realba akartam igazolni, hogy még a kisebb fizetést is vállaltam. Milánóban többet kerestem, és nyilvánvaló, hogy a Manchester Citynél is többet kerestem volna."