Vágólapra másolva!
A Fiorentina csapata az Udinese elleni bajnoki miatt éppen Udinében tartózkodik, a csapatkapitányt a hotelszobájában találták holtan.

Az ügyészségi vizsgálat szerint a 31 éves játékos éjszaka kapott végzetes szívrohamot a klub udinei szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, társai felmentek hozzá, és holtan találták a szobájában. A Fiorentina csapatkapitánya 31 éves volt, az olasz válogatottban 14 alkalommal lépett pályára.

Davide Astori 31 éves volt Forrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Astori, aki védőként szerepelt a csapatban, januárban lett 31 éves. Az udinei beszámolók alapján Astori vasárnap reggel nem ébredt fel, álmában érte a halál. Az első találgatások szerint a játékos halálát hirtelen szívmegállás okozhatta.

A hírt a Fiorentina hivatalos oldala is megerősítette, érthetően megrendülten jelentették be csapatkapitányuk tragikus halált, egyben arra kértek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát.

Astori - akinek két hete született gyermeke - a nemzeti csapatban 2011 márciusában szerepelt először, ott volt a 2013-as Konföderációs Kupán is. Az olasz élvonalban több mint 250 mérkőzésen játszott.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina vasárnapi, Udinese elleni bajnokija marad el, hanem a 27. forduló összes többi összecsapását elhalasztották - jelentette be Twitter-oldalán az olasz liga.

Astori a Milan akadémiáján nevelkedett, majd a Cagliari csapatához került. Kölcsönben szerepelt később a Roma a Fiorentina csapatainál, a lilák 2016-ban vették meg végleg.