Vágólapra másolva!
Az Újpest FC Tischler Patrik és Obinna Nwobodo góljaival 2-0-ra győzött Pakson a Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésén. A lila-fehérek ezzel bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol nagy valószínűséggel az NB II-ben listavezető MTK-val fognak megküzdeni.

A Paksi FC egy héttel ezelőtt kétgólos vereséget szenvedett az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, így a visszavágón Csertői Aurél csapatának bravúrt kellett volna bemutatnia a továbbjutáshoz. Az első félidőben a Tolna-megyeiek mindent megtettek a gólszerzését, de komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani, főleg átlövésekből kísérleteztek.

Simon Krisztián (7-esben) főszerepet játszott az újpesti gólban Forrás: ujpestfc.hu

A második félidőben a lila-fehérek eldöntötték a továbbjutás sorsát.

Az 56. percben a korábbi válogatott Simon Krisztián futotta le a baloldalon a névrokonát, Simon Márkot, majd a középre lőtt labdáját Tischler Patrik pörgette a bal alsó sarokban. Az újpesti támadónak ez volt a 10. gólja a Magyar Kupa 2017/2018-as szezonjában.

A 83. percben az Újpest a továbbjutás mellett a mérkőzést is eldöntötte. Kecskés Tamás labdavesztése után a Obinna Nwobodo került ziccerbe, és Molnár Péter mellett 15 méterről a paksi kapuba gurított.

Az utolsó percekben az Újpest két kapufát is lőtt, de az eredmény már nem változott. A lila-fehérek ezzel bejutottak a legjobb nyolc közé.

Jövő héten minden bizonnyal az MTK ellen lépnek majd pályára, ugyanis Feczkó Tamás csapata négygólos előnyből várja a szerdai megyei I-es Sényő elleni visszavágót.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Paksi FC-Újpest FC 0-2 (0-0)
Továbbjutott az Újpest FC 4-0-s összesítéssel

A negyeddöntő párosítása:
Újpest FC - Sényő FC (megyei I.)/MTK Budapest (II.)
Budapest Honvéd/BFC Siófok (II.) - Debreceni VSC
Puskás Akadémia-Diósgyőri VTK
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Békéscsaba 1912 Előre (II.)

Az első mérkőzéseket március 14-én, a visszavágókat pedig április 4-én rendezik.