A klubok nyomására lemondott a bolgár bíróbizottság elnöke

Bulgária, játékvezetők
SOFIA, BULGARIA - MAY 20: Bulgarian football legend Hristo Stoichkov (C) attend a football match to celebrate his 50th birthday at Vasil Levski national stadium in Sofia, Bulgaria, 20 May 2016. Ihvan Radoykov / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A klubok nyomására szerdán lemondott Petar Petrov, a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFSZ) játékvezetői bizottságának elnöke.

A szövetség rövid közleményéből csupán annyi derült ki, hogy Boriszlav Mihajlov elnök elfogadta Petrov döntését.

A közelmúltban több klub - köztük a CSZKA Szófia és a Szeptemvri - követelte Petrov távozását, mert álláspontjuk szerint a bírók "tendenciózus módon" tevékenykednek a bajnoki mérkőzéseken.
Kedden a Levszki Szófia is csatlakozott a kezdeményezéshez, közölve, hogy a testület minden tagjának le kell mondania a bajnoki találkozókon tapasztalható elfogult játékvezetés miatt. A 26-szoros bajnokcsapat nyílt levelében undorítónak minősítette, hogy a bajnoki versenyfutásról a pálya helyett a bírói bizottságban döntenek.

Nagyon nincsenek megelégedve a klubok a bolgár játékvezetőkkel Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Ihvan Radoykov

Az elmúlt szezonokban számos alkalommal vádolták elfogultsággal a bolgár élvonalbeli játékvezetőket, mert állítólag kedveztek az elmúlt hat idényben bajnok Ludogorec csapatának.

Petrov szeptemberben a rendőrséghez fordult, miután egy bűnözői csoport megbízást kapott, hogy verje meg őt.