Bernd Storck NB I-es csapat vezetőedzője lehet

Hungary v Latvia - FIFA 2018 World Cup Qualifier News General News Sports PRAYER SOCCER PLAYER Hungary Budapest Soccer Team World Cup Qualification TEAM Soccer Match FIFA 2018 World Cup
Bernd Storck the coach of Hungarian Team before the World Cup qualification match between Hungary and Latvia at Groupama Arena on Aug 31, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Jelenleg még Michael Oenning a Vasas labdarúgócsapatának a vezetőedzője, de a hírek szerint hamarosan Mészöly Géza vagy Bernd Storck ülhet le az angyalföldi együttes kispadjára.

A hírek továbbra is Mészöly Géza érkezéséről számolnak be, de az nso.hu információja szerint még az is előfordulhat, hogy a korábbi magyar szövetségi kapitány,

Bernd Storck ül le az angyalföldiek kispadjára.

Mészöly Géza kötődése a klubhoz erős, hiszen ott nevelkedett, profiként is szerepelt a csapatban, sőt vezetőedzőként is dolgozott 2006 és 2009 között. A szakember legutóbb a Haladást irányította 2015 januárjától 2017 augusztusáig, s nyugodtan írhatjuk, összességében sikeresen. Előbb bent tartotta az együttest az NB I-ben, majd a 2015–2016-os idényben az ötödik helyig vezette a csapatot, ami a második legjobb helyezés a klub történetében, legutóbb pedig a hatodik helyen zárt, ami már azért is figyelemre méltó, mert az egész szezont a soproni albérletben kellett töltenie a Halinak.

Bernd Storck lehet a Vasas edzője Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Ami Bernd Storckot illeti, a német edzőt a 2016-os Európa-bajnokság után mindenki pajzsra emelte, hiszen a nyolcaddöntőig jutott el vele a magyar válogatott. Utána azonban több rossz eredmény következett a világbajnoki selejtezők során, elég a Feröer elleni, gól nélküli ikszet vagy az Andorra elleni vereséget (0–1) említeni. Ettől függetlenül a

német szakember képes jó húzásokra is,

gondoljunk csak az Eb-pótselejtező első mérkőzésére (1–0), amikor Norvégiában bevetette Kleinheisler Lászlót (a támadó középpályást rajta kívül senki más nem tette volna be), vagy a visszavágóra (2–1), amikor meglepetésre Priskin Tamás kapott szerepet kezdőként, a csatár pedig gyönyörű góllal hálálta meg a bizalmat.

Michael Oenning alatt inog a Vasas kispadja Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A lap szerint

egyelőre sok a kérdőjel,

az is elképzelhető, hogy Michael Oenning marad a kispadon. Ha érkezik frissítés a kispadra, akkor a kérdés az, hogy még idejében kerül-e sor rá.