Társoldalunk:

Ezúttal nem volt hó, a Juventus pedig hozta a pótolt meccset

2018.03.14. 19:50

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójából a havazás miatt elmaradt mérkőzésen a Juventus 2-0-ra legyőzte az Atalantát, így újabb nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, igaz, hogy az Atalantának nem volt kaput találó lövése. A hazai csapatnak viszont ige, ebből azonnal össze is jött az első találat.

A Juventus a 29. percben szerezte meg a vezetést, amikor Douglas Costa szép kiszolgálása után Gonzalo Híguain már nem hibázta el a ziccert.

A második félidőben a Juventus átadta a területet a vendég csapatnak, amely elsősorban a labdabirtoklásban mutatkozott meg, az Atalanta nem hadilábon állt továbbra is a kapura lövésekkel. A 79. percben Gianluca Mancini kiállítása miatt még meg is fogyatkozott a bergamói együttes. 

A Juventus támadója, Gonzalo Híguain ünnepli az Atalanta ellen lőtt góljátForrás: AFP/Marco Bertorello

És ha ez még nem lett volna elég, két perccel később Blaise Matuidi szép támadás végén szerzett könnyű gólt, így a Juventus könnyedén gyűjtötte be a három pontot.

A torinói klub így már négy ponttal előzi meg a tabellán a második helyen álló Napolit, így nagy lépést tett, hogy sorozatban hetedszer is felüljön a Serie A trónjára.

Serie A, 26. forduló
Juventus-Atalanta 2-0 (1-0)

A Serie A tabellája: