Hónapokat nem, de fontos meccseket ki kell hagynia Harry Kane-nek

Kane
Harry Kane (10) of Tottenham Hotspur clutches his leg in pain after clashing with Asmir Begovic (27) of AFC Bournemouth during a offside goal during the English championship Premier League football match between Bournemouth and Tottenham Hotspur on March 11, 2018 at the Vitality Stadium in Bournemouth, England - Photo Graham Hunt / ProSportsImages / DPPI
Vágólapra másolva!
A Premier League előző kiírásának gólkirálya, Harry Kane idén is csapata legeredményesebb játékosa a maga 24 találatával, vasárnap azonban a Bournemouth ellen súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Az első hírek arról szóltak, hogy akár több hónapra is kidőlhet a támadó,

így az oroszországi világbajnokságon való szereplése is veszélybe kerülhet.

Harry Kane (10) bokája a Bournemouth elleni bajnokin sérült meg, miután ütközött a hazaiak kapusával, Asmir Begoviccal Forrás: DPPI/Graham Hunt

A The Sun szerint szerencsére nincs ekkora baj, nagyjából egy hónapot vehet igénybe a rehabilitáció, így viszont korántsem biztos, hogy az április elején, illetve közepén esedékes Chelsea és City elleni rangadókon hadrafogható lesz. Pedig a találkozók kulcsfotnosságúak lesznek Mauricio Pochettino csapatának életében, hiszen a Spurs jelneleg harmadik a táblázaton, a negyedik Liverpoollal szemben viszont csak egy, az ötödik Chelsea-vel szemben pedig öt pont az előnye.

Kane bokája az előző szezonban kétszer is megsérült, akkor összesen 14 meccsről hiányzott.

Nyolc forduló van még hátra az angol labdarúgó-bajnokságból, a három együttesből pedig csak kettő végezhet Bajnokok Ligája indulást érő helyen. Nagy kérdés, hogy Harry Kane nélkül mire megy majd a Tottenham, igaz, ha a koreai Son Heung-min átveszi az elsőszámú gólfelelős szerepét, mint tette azt a közelmúlt meccsein, akkor bizakodhatnak az együttes szurkolói.