Saját futballistája alázta meg a Liverpoolt

fbl Horizontal
Liverpool's German midfielder Emre Can celebrates scoring the team's first goal during the English Premier League football match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, north west England on February 24, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Emre Can, a Liverpool német válogatott középpályása a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozva helyezte el aktuális munkaadóját a futballtérképen. A nem éppen hízelgő véleményét hatalmas önbizalommal támasztja alá.

A német válogatottal a Spanyolország és Brazília elleni barátságos mérkőzésekre készülő Emre Can nyilatkozott egy jót a Süddeutsche Zeitung című német lapnak. Miután nyáron lejár a szerződése a Liverpoollal, természetesen, szóba került az átigazolása is, Can pedig nem rejtette véka alá, hogy komoly terveket dédelget. Igaz, ehhez nem kellett volna feltétlenül belerúgnia a munkáltatójába.

– mondta némileg indokolatlan határozottsággal, jelezve, hogy számára a 18-szoros angol bajnok és ötszörös BEK-, illetve BL-győztes csapat nem tartozik a legnagyobbak közé. Azt viszont nem árulta el, hogy merre vezet az útja, habár sajtóértesülések szerint a Juventus már ajánlatot tett érte a Poolnak.

Emre Can tulajdonképpen jól érzi magát a kis angol klubnál Forrás: AFP/Oli Scarff

Azt ugyanakkor elmondta, hogy nagyon jól érzi magát Angliában, ahol szerinte remekül teljesít - négy szezon alatt 115 bajnokin 10 gól azért nem egy páratlan mutató -, másrészt pedig tetszik neki, hogy a Liverpool olyan, mint egy nagy család. Kifejtette azt is, hogy mind az öt top bajnokságból szívesen fogadja az ajánlatokat,

habár a német liga mostanában mintha kezdene visszaesni,

szemben a feljövő olasszal és az egyre izmosabb franciával, nem is beszélve a rendkívül szórakoztató spanyol bajnokságról.

És akkor még ott van a Premier League, amelyik mellett másféle szakmai érveket bontakozotatott ki az őszinte középpályás.

– ha nem a legfontosabb egyesek számára, tehetnénk hozzá.

Az egyetlen dolog, amiben igazat lehet adni Cannak, hogy szeretne trófeákat nyerni, a Liverpoollal pedig erre idén sem sok esély mutatkozik. A csapat már csak a Bajnokok Ligájában van versenyben, ott viszont azzal a Manchester Cityvel kell megküzdenie a negyeddöntőben, amelyik a bajnokságban 18 ponttal gyűjtött többet.

Liverpoolban senki nem fog a kardjába dőlni, ha a német szedi a sátorfáját. Olyannyira, hogy Jürgen Klopp már ki is nézte a középpálya új motorját, aki nem más lehet, mint a Napoli olasz válogatott játákmestere, Jorginho.