Társoldalunk:

Szalai Ádám mainzi mentora lehet Wenger utóda az Arsenalnál

2018.03.25. 12:53

A Kicker német sportlap szerint Thomas Tuchel, a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund nyáron távozó szakvezetője veszi át az Arsenal kispadjáról 21 szezon után távozó Arsene Wenger helyét.

Az utódlás kérdése már évek óta téma az Arsenalnál, az idei szezon végén azonban pont kerülhet a hosszú ideje húzódó történet végére. A Kicker információi szerint a pénteken a Bayern Münchent visszautasító Thomas Tuchel veheti át Arsene Wenger helyét. A jelenleg a Borussia Dortmundot irányító 44 éves német szakember akkor azt mondta, azért nem ülhet le a bajorok kispadjára, mert már elkötelezte magát egy európai topcsapathoz - amely a Kicker információi szerint az Arsenal. 

Thomas Tuchel lehet az Arsenal történetének első német szakvezetőjeForrás: AFP/Sascha Schuermann

Thomas Tuchel a Stuttgarter Kickersben és az Ulm csapatában tudta le mindössze hat évig tartó profi játékoskarrierjét, mielőtt leült volna az Augsburg második csapatának kisapdjára. Innen került a Mainzhoz, ahol 2009-től 2014-ig egy igen sikeres időszakot töltött. Első idényében 9., majd a következőben ötödik lett a csapattal, és az Európa-liga-szerepléstől is csak egy gól választotta el őket.

2010 és 2013 között Thomas Tuchel játékosa volt Szalai Ádám, aki karrierje talán legjobb időszakát töltötte a szakember kezei alatt, amikor André Schürrle és Lewis Holtby társaként remek támadósort alkottak.

A félelmetes Bruchweg Boys:

Tuchel 2015-ben távozott Mainzból, hogy átvegye a Borussia Dortmund irányítását - ezúttal is Jürgen Klopp helyére érkezve, akárcsak Mainzban. A BVB-vel azonban nem tudta megismételni Klopp sikereit és a csapat játéka sem volt annyira látványos, mint korábban, így már jó ideje a levegőben volt, hogy a sárga-feketék nem hosszabbítanak vele szerződést, hanem szabad utat kap, ha távozni szeretne.