Társoldalunk:

A Leicester csodatevője fontolóra venné az olasz szövetség ajánlatát

2018.03.26. 15:41

Claudio Ranieri egy interjúban elárulta, fontolóra venné az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) ajánlatát, ha felkérnék szövetségi kapitánynak.

Ha megkeresnek, elgondolkodom az ajánlatom, de aztán beszélek a klubom vezetőivel" - nyilatkozta egy rádióműsorban a szakember, aki jelenleg a francia Nantes trénere, s 2019-ig szól a szerződése. A 66 éves Ranieri hozzátette, hogy eddig még senki nem kereste a szövetségtől.

Az edző elmondta, bárki lesz az olasz válogatott szövetségi kapitánya, türelemre lesz szüksége.

"Nincsenek olyan klasszisok, mint Riva, Del Piero, Totti, Baggio vagy Boninsegna, csak tehetséges fiatalok, akiknek időt kell adni, hogy beérjenek" - mondta Ranieri.

Claudio Ranieri fontolóra venné az olasz szövetség ajánlatátForrás: AFP/Philippe Huguen

A szakember eddig egyszer volt szövetségi kapitány, a görögöktől viszont idő előtt távozott, mert a 2016-os Eb-selejtezők során nagyon gyengén szerepelt. Három hazai találkozóján - Románia, Észak-Írország és Feröer ellen - gólt és pontot sem szerzett, míg Finnországban 1-1-es döntetlent játszott.

Az olaszokat - akik nem jutottak ki a nyári, oroszországi világbajnokságra - Luigi Di Biagio személyében jelenleg megbízott szövetségi kapitány irányítja. Ranieri mellett az utódjelöltek között Antonio Conte, Carlo Ancelotti és Roberto Mancini neve szerepel még.