Társoldalunk:

Az olasz támadó nem akar mindenáron eligazolni

2018.03.26. 12:52

Andrea Belotti, a Torino labdarúgócsapatának válogatott csatára kijelentette, hogy csak akkor szerződik nagy klubhoz, ha biztosan játéklehetőséghez jut új együttesében.

A 24 éves támadó az előző szezonban robbant be a nemzetközi köztudatba, amikor a bajnokságban 26 gólt szerzett. A teljesítményével több egyesület érdeklődését is kivívta, ám a Torino elnöke gyorsan jelezte, hogy nem akarja eladni játékosát, s a szerződésébe 100 millió eurós kivásárlási árat iktatott be. Ezt az összeget pedig egyetlen klub sem fizette ki érte.

A jelenleg az olasz válogatottal a keddi, angolok elleni barátságos mérkőzésre készülő Belotti az olasz állami televíziónak nyilatkozott jövőjéről, hangsúlyozva: sokan biztatják arra, hogy komolyabb együtteshez igazoljon, mellyel a nemzetközi kupákban is szerepelhet.

Andrea Belotti csak akkor igazol el Torinóból, ha rendszeres játéklehetőséget kapna új csapatábanForrás: NurPhoto/Federica Roselli/NurPhoto/Federica Roselli

"Én fogom eldönteni, hogy mi a legjobb nekem. Nem akarok nagy klubhoz menni, ha ott nem játszhatok. Akkor váltok, ha biztosan tudom, hogy rendszeresen pályára léphetek az új csapatban" - mondta határozottan a csatár.

Belottival kapcsolatban egy éve rengeteg átigazolási hírt elterjedt, a mostani kiírásban azonban lényegesen kevesebb szó esik róla, mivel többször is sérült volt az idényben, s csupán hat találatnál jár a Serie A-ban.