Társoldalunk:

Kluivert fia bejárná az apja útját, a Barca az álma

2018.03.27. 15:45

Patrick Kluivert rendkívül büszkén nyilatkozott, miután fia, Justin hétfőn este bemutatkozott a holland labdarúgó-válogatottban.

"Büszke vagyok rád, fiam. A kemény munka kifizetődő" - írta közösségi oldalán a 79-szeres válogatott csatár, aki negyven gólt szerzett nemzeti színekben. 

Patrick Kluivert 255 mérkőzésen 120 gólig jutott BarcelonábanForrás: AFP/Lluis Gene

Justin Kluivert, az Ajax támadója az Európa-bajnok portugálok 3-0-s legyőzése során a 77. percben lépett pályára. Ez a tizedik apa-fiú páros a holland nemzeti együttes történetében, de az első, amelynek mindkét tagja tinédzserként mutatkozott be. Patrick 18 éves volt, amikor debütált, és jelenleg a fia is ennyi idős.

Nagyon jól dolgozik az Ajaxnál, tagja a kezdőcsapatnak, és ha így futballozik hosszú távon, akkor a jövőben fontos játékossá válhat" - nyilatkozta később a 41 éves édesapa.

Justin Kluivert Memphis Depay-t váltotta a 77. percben a portugálok elleni barátságos mérkőzésenForrás: Justin Kluivert/Instagram

Fia a közelmúltban kijelentette, szeretne mihamarabb az FC Barcelonához igazolni. Patrick - aki hat éven keresztül erősítette a katalánokat - hangsúlyozta, örülne, ha Justin ilyen szempontból is a nyomdokaiba lépne.

A hollandok nem jutottak ki a nyári, oroszországi világbajnokságra.