Társoldalunk:

Skót szurkolók közel kétmillió forintot adományoztak egy fővárosi óvodának

2018.03.28. 10:41

Skócia labdarúgó-válogatottjának szurkolói 2003-ban alapították a Tartan Army Sunshine Appeal alapítványt, amelynek lényege, hogy a csapatot idegenbe elkísérő drukkerek minden országban támogatnak egy gyerekekkel foglalkozó intézményt, vagy szervezetet. Budapesten sem szakadt meg a hagyomány, 1,7 millió forintot adományzotak a VIII. kerületi Wesley János Óvodának.

A mifocink.com beszámolója szerint a brit nagykövettől, Iain Lindsay-től, valamint két hazánkban is működő skót szervezet vezetőjétől kértek tanácsot a drukkerek, mielőtt eldöntőtték, kinek segítsenek Budapesten az összegyűjtött adománnyal.

Nagyon örülök, hogy a Tartan Army Sunshine Appeal ilyen sok pénzt gyűjtött a VIII. kerületi Wesley János Óvoda felújítására. Ezzel a gesztussal Budapesten is továbbviszik a skót nagylelkűség hagyományát, ami egészen a 19. század közepéig nyúlik vissza. Gratulálok a skót szurkolóknak!" – nyilatkozta a nagykövet.

A skót szurkolók 1,7 millió forintot adományoztak egy budapesti óvodánakForrás: facebook.com/tartanarmysunshineappeal

Az összeget az óvodában az egyik csoportszoba felújítására, és az oda szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

Az alapítvány történetének ez volt a 66. adományozása, a skótok pedig természetesen büszkék rá, hogy egy újabb országban mutathatták meg önzetlenségüket, ezáltal megcáfolhatták azokat a sztereotípiákat is, miszerint a szigetországi szurkolók csak inni és balhézni tudnak.