Évek óta csak álmodtak róla a Bayern Münchennél, most valóra váltják

Bayern Munich vs. Borussia Dortmund FOOTBALL
Munich's Franck Ribery (l) and scorer Robert Lewandowski celebrate the 2:0 goal during the German Bundesliga soccer match between Bayern Munich and Borussia Dortmund at the Allianz Arena in Munich, Germany, 8 April 2017. (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidlines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Andreas Gebert/dpa
Vágólapra másolva!
Megújul a német bajnok Bayern München labdarúgócsapatának otthona, az Allianz Aréna. A stadionban 25 ezer széket kicserélnek, s a munkálatok nyomán a lelátón a klub neve, s mottója, a "Mia san Mia" (bajorul: mi mi vagyunk), valamint címere lesz látható.

"A nyáron valóra válik az, amiről évek óta álmodtunk. A jövőben

- mondta a Bayern Magazinnak Karl-Heinz Rummenigge, a bajor együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

Megújuk az Allianz Aréna Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

A munkálatok május 14-én,

két nappal a szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzése után kezdődnek.

Jürgen Muth, a stadion gazdasági vezetője azt mondta: a cél az, hogy július végére befejezzék az átalakítást. A régi székeket eladják, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordítják.

Az Allianz Arénát 2005-ben nyitották meg,

akkor még a Bayern München és az 1860 München közös otthona volt, így semleges színűre tervezték,

s ez nem változott azután sem, hogy a Bayern lett az egyedüli tulajdonos. Miután a kisebbik müncheni csapat jelenleg a harmadosztályban szerepel, s a bérleti viszony is megszűnt, lehetővé vált a felújítás.