Évek óta csak álmodtak róla a Bayern Münchennél, most valóra váltják

2018.03.29. 15:24

Megújul a német bajnok Bayern München labdarúgócsapatának otthona, az Allianz Aréna. A stadionban 25 ezer széket kicserélnek, s a munkálatok nyomán a lelátón a klub neve, s mottója, a "Mia san Mia" (bajorul: mi mi vagyunk), valamint címere lesz látható.

"A nyáron valóra válik az, amiről évek óta álmodtunk. A jövőben egyértelmű lesz, hogy az Allianz Aréna az FC Bayern otthona" - mondta a Bayern Magazinnak Karl-Heinz Rummenigge, a bajor együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.

Megújuk az Allianz ArénaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

A munkálatok május 14-én, két nappal a szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzése után kezdődnek. Jürgen Muth, a stadion gazdasági vezetője azt mondta: a cél az, hogy július végére befejezzék az átalakítást. A régi székeket eladják, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordítják.

Az Allianz Arénát 2005-ben nyitották meg, akkor még a Bayern München és az 1860 München közös otthona volt, így semleges színűre tervezték, s ez nem változott azután sem, hogy a Bayern lett az egyedüli tulajdonos. Miután a kisebbik müncheni csapat jelenleg a harmadosztályban szerepel, s a bérleti viszony is megszűnt, lehetővé vált a felújítás.

Ajánlataink