Társoldalunk:

A sérelem a múlté, Sammer visszatér a Dortmundhoz

2018.03.31. 08:24

Matthias Sammer korábbi vezetőedző visszatér a Borussia Dortmundhoz, ahol tanácsadóként tevékenykedik majd.

Hans-Joachim Watzke vezérigazgató pénteken elmondta, hogy Sammer az ő, valamint Michael Zorc klubmenedzser munkáját segíti majd. Visszatérése azért számít meglepőnek, mert amikor 2012 és 2016 között a Bayern München sportigazgatója volt,némileg megromlott a viszonya a dortmundiakkal, de Watzke elmondása szerint már tisztázták a problémákat.

„Olyasvalakire volt szükségünk, mint Matthias Sammer. Az elemzőképességére, a szenvedélyére, a személyiségére, és arra, hogy kívülállóként tisztán lássa klubunkat" – magyarázta a vezérigazgató.

Sammer a tökéletes ember a Dortmund számáraForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Az 50 éves Sammer játékosként 1993 és 1999 között erősítette a Dortmundot, amellyel Bajnokok Ligáját és két Bundesliga-címet nyert. A német válogatottal arany- és ezüstérmet is szerzett az Európa-bajnokságon.Edzőként 2000 és 2004 között irányította a csapatot, amelyet bajnoki címhez és UEFA Kupa-döntőhöz segített.A vezetőség további egy fővel bővül, akinek munkaköre minden szervezeti, futballszakmai, erőnléti és orvosi feladat koordinálása lesz a csapat körül. Erre a posztra két korábbi játékos, Sebastian Kehl és Lars Ricken a jelölt.

Azt továbbra sem lehet tudni, ki lesz a Dortmund vezetőedzője a következő szezonban, mert a mostani tréner, Peter Stöger maradása nem biztos.