Társoldalunk:

Kamutizenegyes is kellett az Arsenal győzelméhez

2018.04.01. 16:32

A Premier League 31. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén az Arsenal sokáig csak szenvedett a Stoke City ellen, a 75. percben azonban egy jogtalan tizenegyessel előnybe kerültek a hazaiak, amelyet követően végül simán, 3-0-ra nyertek és megszilárdították hatodik helyüket a táblázaton.

Az első félidő kis túlzással merénylet volt a futball ellen, gyakorlatilag valamire való helyzet nélkül estek túl a játékosok a 45 percen.

Szünet után némileg nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, Shaquiri révén mégis a Stoke City kerülhetett volna előnybe, a svájci támadó azonban a kapufát találta telibe, szögletből (!).

A 75. percben aztán a Craig Pawson alaposan belenyúlt a mérkőzésbe, Martins Indi szabályosan szerelte Özilt a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban a vendég futballisták legnagyobb meglepetésére büntetőt ítélt.

A tizenegyest Aubameyang magabiztosan értékesítette, a hátrányba kerülő Stoke játékosokban pedig érezhetően bennemaradt az "ütés"; a hajrában még két gólt kaptak - Aubameyang egy szöglet után, majd Lacazette egy szintén véleményes, de talán megadható tizenegyesből volt eredményes.

3-0-s győzelmével az Arsenal megerősítette hatodik helyét a táblázaton.