Az MTK álomgólokat lőtt, de az Újpest jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe

Novothny Soma, Újpest, MTK
Az újpesti Novothny Soma ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a másodosztályú MTK Budapest 3-2-re legyőzte az NB I-es Újpest FC-t, azonban 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a lila-fehérek jutottak be a legjobb négy közé. 

Az Újpest FC az első mérkőzésen 2-1-re legyőzte az MTK Budapestet a Szusza Ferenc Stadionban, így a másodosztály éllovasának győznie kellett a továbbjutáshoz. Feczkó Tamás csapata ebben a szellemben is kezdett a lila-fehérek ellen, Vass Patrik már a hatodik percben bravúrra kényszerítette az újpesti kapust, Filip Pajovicot.

A 17. percben megszerezték a vezetést a kék-fehérek.

Lencse László remek átadása után Kanta József, a kék-fehérek csapatkapitánya mellel levette a labdát a tizenhatoson belül, majd egy pattanás után, dropból kilőtte a kapu bal sarkát (1-0).

Az újpestiek először a 24. percben tudtak veszélyeztetni. A mali Alassane Diallo kapáslövése azonban egy méterre elkerülte az MTK kapuját.

Két perccel később kis híján egyenlítettek a lila-fehérek. A bosnyák Dzenan Burekovic 19 méterről ellőtt szabadrúgása a baloldali keresztlécen csattant.

A 34. percben ismét az Újpest előtt adódott ziccer, azonban az egyedül kilépő Obinna Nwobodo nem tudott túljárni a 19 éves Bese Balázs eszén.

A félidő hajrájában eldönthette volna a továbbjutást az MTK.

A 39. percben a szintén 19 éves Schäfer András tálalt remek labdát Kanta elé, a kék-fehérek középpályása át akarta emelni a kint helyezkedő Pajovicot, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Lencse László került ziccerbe, de korábban az Újpestnél is megforduló támadó 12 méterről a kapu mellé lőtt.

Az MTK játékosai szemre is tetszetős futballt játszottak az Újpest ellen Forrás: MTI/Czagány Balázs

A szünetben Nebojsa Vignjevic cserélt: Tischler Patrik helyére a góllövőlista második helyén álló Novothny Soma érkezett, míg Mohl Dávidot a kétszeres magyar válogatott középpályás, Nagy Dániel váltotta.

Az 53. percben össze is jött az egyenlítés a liláknak.

Egy jobbról belőtt labdát Litauszki Róbert fejelt le a mélységből érkező Novothnynak, aki elpöckölte azt a kapuból kifutó Bese mellett (1-1).

A 60. percben újra megszerezte a vezetést az MTK.

Schäfer András tört be a tizenhatoson belülre, és rálőtte a labdát az előtte álló Branko Pauljevic kezére. Bognár Tamás játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A végrehajtását a csapatkapitány Kanta vállalta magára, aki higgadtan a bal alsó sarokba gurított a jobbra vetődő Pajovic mellett (2-1).

Két perccel később növelték az előnyüket a kék-fehérek.

Lencse küzdött meg egy labdáért a jobb oldalon, majd lekészítette Deutsch Bencének, aki 25 méterről elemi erővel kilőtte a jobb felső sarkot (3-1).

A 83. percben megmenekült az Újpest a kieséstől.

Egy felpörgetett labdát Obinna Nwobodo fejelt tovább, a védők között kilépő Novothny pedig nyolc méterről, felugorva a kapuba belsőzött (3-2), így összesítésben 4-4-re alakította az állást.

A visszavágó alapján az MTK jobban megérdemelte volna a továbbjutást.

Feczkó Tamás csapata több komoly ziccert is kialakított, és már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést. Az Újpest FC edzője, Nebojsa Vignjevic azonban remekül nyúlt bele a találkozó, és a csereként pályára küldött Novothny Soma életben tartotta a kupagyőzelem reményeit.

A Puskás Akadémia hazai veresége után a Diósgyőr felett aratott 3-0-s idegenbeli sikerével harcolta ki a legjobb négy közé kerülést a labdarúgó Magyar Kupában.

Pintér Attila együttesét a Debrecennel sorsolták össze az elődöntőben.

A másik ágon az élvonalban sereghajtó Balmazújváros - amelynek a hazai 5-0 után csak formalitás volt a végül 2-1-re megnyert békéscsabai visszavágó - az Újpesttel találkozik majd.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
MTK Budapest-Újpest FC 3-2 (1-0)
Továbbjutott az Újpest 4-4-s összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)
Továbbjutott a Puskás Akadémia 3-1-es összesítéssel.

Békéscsaba 1912 Előre (II.)-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (0-1)
Továbbjutott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Az elődöntőben:
Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC
Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
Az első mérkőzéseket április 18-án, a visszavágókat május 9-én rendezik.