Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának nyitómérkőzésén a Paris Saint-Germain 1-1-s döntetlent játszott a St. Etienne vendégeként. Az éllovas párizsiak a 92. percben egyenlítettek.

A Neymart nélkülöző éllovasra korántsem várt egyszerű feladat, ugyanis 2018-ban csak az Olympique Marseille, az AS Monaco és a Paris Saint-Germain gyűjtött több pontot a Ligue 1-ben, mint a St. Etienne.

Edinson Cavani a kispadon kezdte a mérkőzést Forrás: AFP/Franck Fife

A párizsiak viszonylag tartalékos összeállításban kezdték a mérkőzést: Dani Alves, Julian Draxler, Thiago Motta, Marco Verratti és Neymar is hiányzott sérülés miatt, míg a góllövőlistát 24 találattal vezető Edinson Cavani csak a kispadon kapott helyet.

A hazaiak már a 17. percben megszerezték a vezetést.

Mathieu Debuchy jobboldali beadására Jonathan Bamba érkezett, a közeli fejesét Thomas Meunier blokkolta, de a lecsorgóra érkező Remy Cabella közelről a hálóba kotorta a labdát.

A 30. percben növelhette volna az előnyét a St. Etienne.

A párizsi Presnel Kimpembe gólhelyzetben lerántotta Romain Hamoumát, így büntetőt kaptak a hazaiak. Az ítélet végrehajtását a gólszerző Cabella vállalta magára, de a gyenge lövését Alphonse Areola hárította.

A 43. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak.

Ismét Kimpembe és Hamouma voltak a főszereplők: a PSG fiatal védője hátulról megtaposta a St. Etienne támadóját, így Nicolas Rainville játékvezető azonnal felmutatta neki a második sárga lapját, bár egyből pirosat érdemelt volna.

A második félidőben a PSG sebességet váltott, de sokáig nem tudott igazán komoly helyzetet kialakítani. A 62. percben újabb gólt lőhettek volna a hazaiak. Egy baloldali szöglet után Jonathan Bamba előtt adódott óriási lehetőség, de a St. Etienne szélsője hat méterről jócskán fölé durrantott.

A 74. percben eldönthette volna a meccset a St. Etienne. A marokkói Oussama Tannane lépett ki ziccerben, a 12 méterről megeresztett lövését Areola parádés reflexmozdulattal tolta a felsőlécre.

A 76. percben talán soha nem látott jelenetnek lehettünk szemtanúi.

Ángel Di Maria lépett ki ziccerben, lövés helyett azonban a jobbján érkező - csereként pályára lépő - Edinson Cavanihoz passzolt, azonban az uruguayi támadó szemben az üres kapuval, tíz méterről mellé passzolta a labdát.

A 91. percben ismét egyenlíthetett volna a PSG. Egy jobboldali beadás után Cavani került helyzetbe, de a bal alsó sarokba tartó fejesét Stephane Ruffier parádés mozdulattal védte.

Azonban a dráma csak ezután következett.

Az utolsó pillanatban a hazaiak egyik legjobbja, a jobbhátvéd Mathieu Debuchy ért bele szerencsétlenül egy beadásba, így védhetetlen öngólt szerzett.

Ezzel a döntetlennel a St. Etienne már tíz mérkőzés óta veretlen a francia bajnokságban. PSG továbbra is az élen áll, 17 ponttal megelőzve az AS Monacót.

Ligue 1, 32. forduló
St. Etienne- Paris Saint-Germain 1-1 (1-0)