Társoldalunk:

Huszti 13 év után lőtt gólt az NB I-ben, a Vidi tapad a Fradira

2018.04.07. 21:24

A labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának záró mérkőzésén a tabella második helyén álló Videoton 3-0-ra legyőzte az Újpestet. Huszti Szabolcs csaknem 13 év után szerzett ismét gólt az NB I-ben. A találkozó hajrájában Kovács István két tizenegyest is kihagyott.

Miután a forduló nyitómérkőzésén az éllovas Ferencváros háromgólos győzelmet aratott a Mezőkövesd fölött, az üldöző Videoton sem engedhette meg magának a pontvesztést. Azonban Marko Nikolic csapatára korántsem várt egyszerű feladat, hiszen a Magyar Kupában elődöntős Újpestet látta vendégül, amely legutóbbi öt bajnokijából csupán egyszer kapott ki.

Az első negyedórában a Videoton – melyben a télen hazatért Huszti Szabolcs először kezdett – a kapuja elé szegezte az Újpestet, de nem tudott komoly helyzetet kialakítani. A 19. percben egy pontrúgás hozta meg a székesfehérvári vezetést. Huszi baloldali szögletére a szintén télen szerződtetett Stefan Scepovic érkezett, és hat méterről a léc alá fejelt (1-0).

Az első újpesti ziccerre a 33. percig kellett várni. Branko Pauljevic baloldali beadására Balázs Benjámin érkezett a hosszú oldalon, hat méterről lefejelte a földre a labdát, de az túl nagyot pattant, így elkerülte a kaput.

A második félidő Videoton ziccerrel indult. Lazovic kapott remek labdát, Pajovic jó ütemben mozdult ki a kapujából, így a szerb csatár lövés helyett a passzt választotta, a második vonalban érkező Pátkai Mátét hozta játékba, aki 11 méterről laposan az üres kaput vette célba, de az újpesti Bojovic bevetődve hatalmasat mentett. Az 54. percben kétgólosra nőtt a Videoton előnye. Huszti Szabolcs állt oda egy szabadrúgáshoz, és 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot (2-0). 

Huszti Szabolcs 4725 nap után szerzett ismét gólt az NB I-ben. Utoljára még 2005. április 30-án volt eredményes egy Lombard Pápa-Ferencváros (1-2) meccsen.

A második székesfehérvári gól után a lila-fehérek átvették a kezdeményezést, de jó ideig nem jelentettek veszélyt Kovácsik Ádám kapujára. A legnagyobb újpesti helyzet a 79. percben maradt ki. Obinna Nwobodo elviharzott a jobbszélen, majd középre centerezett az érkező Novothny Soma felé, de a visszasiető Juhász Roland becsúszva menteni tudott.

A mérkőzést a 84. percben döntötte el a Videoton. Az egykori újpesti Loic Nego kapott remek labdát a jobboldalon, több mint negyven métert sprintelt az Újpest kapujáig, majd 11 méterről elgurította a labdát a kimozduló Pajovic mellett (3-0).

Két perccel később még növelhették volna az előnyüket a székesfehérváriak. Lazovic kapott remek kiugratást, megtolta a labdát a kapujából kivetődő Pajovic mellett, aki elkaszálta a szerb támadót, így Andó-Szabó Sándor játékvezető büntetőpontra mutatott. Az ítélet végrehajtást azonban Lazovic átengedte a csereként pályára lépő Kovács Istvánnak, aki a bal felső sarkot vette célba, de jócskán kapu fölé lőtte a labdát.

A hosszabbításban a Videoton újra tizenegyeshez jutott, amelyet ismét Kovács István végzett el, ezúttal eltalálta a kaput, de pechére Filip Pajovic lábbal hárította a lövését.

Ezzel a győzelemmel az Videoton – mely egy meccsel kevesebbet játszott – továbbra is három pontra van az éllovas Ferencvárostól. Az Újpest a tabella hatodik helyére csúszott vissza.