Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Chelsea idei szezonja több mint csalódás keltő, így nagy valószínűséggel a csapatot irányító Antonio Conte napjai meg vannak számlálva a Stamford Bridge-en. Esetleges utódjaként már felvetődött többek között Luis Enrique, Massimiliano Allegri és Laurent Blanc neve is, most azonban egy új edző is képbe került, méghozzá a Napolit irányító Maurizio Sarri.

Az 59 éves szakemberrel ráadásul a La Gazetta dello Sport szerint már fel is vette a kapcsolatot a londoni alakulat, Sarri pedig több mint izgalmasnak nevezte az érdeklődést, ám jövőjéről majd csak a nyáron akar dönteni.

Maurizio Sarri követheti Contét a Chelsea kispadján Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Az olasz sajtó szerint a nagyon sok minden függ az április 22-i, Juventus-Napoli mérkőzéstől, amely alighanem a bajnoki címről dönt majd a Serie A-ban. Ha Sarri megnyeri a Scudettot, biztosra veszik a maradását, ha azonban nem sikerül a bravúr, elképzelhető, hogy továbbáll.

Az a tény viszont, hogy a Juve a Real ellen kiesett a BL-ből és egyébként is négypontos előnye van a tabellán a Napolival szemben, inkább a Chelsea malmára hajtja a vizet.