Társoldalunk:

Az UEFA ismét a Real Madridnak kedvezett

2018.04.13. 19:09

Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója megerősítette, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben az UEFA nem tiltja el a csapatkapitány Sergio Ramost, amiért eltiltottként a játékoskijáróból figyelte a Juventus elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó mérkőzést.

A Juventus elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos eltiltás miatt nem léphetett pályára. A spanyol klasszis hiánya meg is érződött, a Királyi Gárda védelme több, mint esetlen volt, amit a torinói csapat ki is használt. Az eltiltott Ramos a lelátóról nézte a mérkőzést, de háromgólos hátrányt látva már ő sem bírta cérnával, lement a játéktér elé, ahonnan tüzelte és instruálta a társait.

A spanyol sajtó szerint Michael Oliver játékvezető beírta a jegyzőkönyvbe, hogy Ramos a játéktér mellett álldogált, ami nem megengedett eltiltás esetén.

Sergio Ramos nélkül a Real Madrid védelme sokkal sebezhetőbbForrás: Twitter

A találkozó után a nemzetközi sportsajtó kész tényként közölte, hogy a Real Madrid csapatkapitányát biztosan el fogják tiltani, ugyanis a 2014-es Bajnokok Ligája döntőben az akkor eltiltott Xabi Alonso extázisban berohant a pályára, és a társaival ünnepelte Sergio Ramos 93. percben szerzett egyenlítő gólját az Atlético ellen. Alonso akkor egymeccses eltiltást kapott az UEFA-tól, így a szabályok értelmében Ramost is el kellett volna tiltani.

Azonban Emilio Butragueno, a királyi gárda nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, az UEFA arról tájékoztatta a klubot, hogy Sergio Ramos a Bayern München elleni párharc első mérkőzésén is pályára léphet, nem büntetik meg.