Társoldalunk:

Kiütéssel ünnepelte otthon a Bayern a bajnoki címét

2018.04.14. 20:38

A Bayern München már bajnokként fogadta a Borussia Mönchengladbach csapatát a Bundesliga 30. fordulójában. A vendégek hamar megszerezték a vezetést, majd félórányi szenvedés után beindult a henger és végül 5-1-es győzelmet aratott a rekordbajnok.

A 9. percben meglepetésre előnybe került a 'Gladbach. Drmic kapott egy jó kiugratás jobb oldalon, majd egy visszahúzós csel után okosan, ballal tekert Ulreich mellett a hosszú alsóba.

A Bayern mintegy félórával a bekapott gól után tudta feltörni a vendégek védelmét. Süle ugratta ki Thomas Müllert, aki azonnal középre gurított, a középen érkező Sandro Wagnernek pedig egy méterről csak az üres kapuba kellett gurítania.

Ha egy üzlet beindul! Müller ballal emelt be egy labdát a kapu elé, amire ismét Wagner érkezett, kiszorított helyzetből fejelt és bár nem tűnt veszélyesnek a próbálkozás, Yann Sommer kapus hatalmasat lepkézett, így mintegy 3 perc alatt fordított a bajnok.

A második félidő elején növelte előnyét a Bayern. Tolisso húzott el a jobb oldalon, centerezését Wagner Sommerbe lőtte, a kipattanóra lecsapott Thiago Alcantara és az üres kapuba vágta.

A 68. percben David Alaba is hozzászólt, a tizenhatos baloldali sarkánál csinált egy cselt befelé, majd ellőtte jobbal, bombája védhetetlenül vágódott a kapuba.

A Bayern-henger nem állt le, a csereként beállt Lewandowski is beköszönt Kimmich megpattanó beadása után.

5-1-re győzött tehát a Bayern, amely a mérkőzést követően egy rövidebb ünneplést is rendezett, hiszen először játszott hazai pályán a bajnokságban, mióta azt megnyerte.