Társoldalunk:

A durcás gólkirály 28 évesen lemondta a holland válogatottságot

2018.04.17. 15:13

A Sporting CP 28 éves csatára, Bas Dost lemondta a szereplést a holland labdarúgó-válogatottban.

A portugál Sporting CP játékosa kedden elmondta, hosszú ideje érlelődik benne a gondolat, de a végső döntést csak március végén hozta meg, ugyanis a holland-angol barátságos meccsen (0-1) 65 perc után lecserélték, a portugálok elleni találkozót (0-3) pedig a kispadról kellett végignéznie. Ebből azt a következtetést vonta le, hogy az új szövetségi kapitány, Ronald Koeman nem bízik benne. 

Hiába rugdossa zsákszámra a gólokat, Dost (balra) úgy érzi, nem bízik benne a szövetségi kapitányForrás: AFP/Oli Scarff

Bas Dost három évvel ezelőtt mutatkozott be a válogatottban, azóta 18 mérkőzésen egy gólt szerzett.

Dost - aki a 2011/2012-es szezonban gólkirály volt az Eredivisie-ben - Lisszaboni klubcsapatában az előző idényben 31 bajnoki találkozón 34 alkalommal talált be, ezzel gólkirály lett a portugál bajnokságban is. Az idei szezonban pedig 26 meccs után 25 gólja van.

Ronald Koeman a holland szövetség honlapján sajnálatát fejezte ki a csatár döntése miatt, amit tiszteletben tart. Hangsúlyozta, már a kinevezése után világosan elmondta, hogy az első négy felkészülési mérkőzésen sok játékost és többféle taktikát ki fog próbálni a csapattal.

A hollandok - akik nem jutottak ki a nyári, oroszországi világbajnokságra - legközelebb május 31-én lépnek pályára, amikor Szlovákiával találkoznak, majd június 4-én Olaszország vendégei lesznek.