Társoldalunk:

Messi csere volt, Robertót kiállították, a Barca ikszelt Vigóban

2018.04.17. 22:51

A Barcelona (B) idegenben 2-2-es döntetlent játszott a Celta Vigóval a spanyol bajnokság hétközi, 33. fordulójában.

Az hagyján, hogy Messi és Suárez nem volt ott a Barca kezdőjében, de egyetlen saját nevelésű futballista sem - ilyenre legutóbb 16 éve volt példa.

A felforgatott csapatnak nem is ment úgy a játék, a hazaiak többször is megszerezhették volna a vezetést, de vagy nem találtak kaput, vagy Ter Stegen védett. Ennek ellenére a Barca rúgta az elsőt, pontosabban az a százmilliós Dembélé, akinek ez volt az első bajnoki gólja. Ízlelgessük kicsit. Áprilisban.

A Celta közvetlenül a szünet előtt egyenlített: Gómez beadására Jonny érkezett középen.

Coutinho volt a legnagyobb név a Barca kezdőjébenForrás: AFP/Miguel Riopa

A második félidőben is közelebb állt a gólhoz a Celta, az 54. percben Jozabednek már csak azt kellett eldöntenie, hogy a rövidbe vagy a hosszúba rúgja-e a ziccert, de végül egyikbe se, ellőtt a kapu mellett.

Valverde érezte, hogy ez így nem lesz jó, a 60. percben jött Messi, és vele a gól, még ha közvetlenül nem is volt túl sok köze hozzá: Semedo passzát Alcácer pofozta be a kapuba.

A 71. percben Aspas egyedül vitte a labdát a kapusra, Sergi Roberto azonban utolsó emberként szabálytalankodott vele szemben, amiért kiállították. Az igazi baj csak ezután jött. A 82. percben Aspas egyenlített.

A Barca nem nyert ugyan, de a veretlensége megmaradt, és - függetlenül az Atlético Madrid eredményétől - továbbra is kényelmesen vezeti a bajnokságot.

A meccs összefoglalója ITT.