Seedorf klasszismegoldásán ámul a focivilág

Seedorf
Clarence Seedorf, the coach of RC Deportivo, in action during the Santander League (La Liga) match played in San Mames Stadium between Athletic Club and RC Deportivo in Bilbao, Spain, on April 14th 2018 - Photo UGS / SpainDPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban a kiesés elől menekülő Deportivo La Coruna a legutóbbi játéknapon rendkívül fontos győzelmet aratott Bilbaóban. Nem csak a 3-2-es siker miatt marad azonban emlékezetes a találkozó. A vendégek edzője, Clarence Seedorf ugyanis egyetlen mozdulattal bebizonyította, még mindig a kisujjában van a labdarúgás.

A Depor 42 éves menedzsere - aki korábban három különböző csapattal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amellyel ebben az összevetésben csúcstartó - egy hosszan kivágott felszabadítást szelídített meg olyan játszi könnyedséggel és hanyag eleganciával, mintha nem öltönyben, hanem teljes meccsfelszerelésben álldogált volna az oldalvonal mellett.

A mozdulat a kispadon ülő játékosok tetszését is elnyerte, alig akartak hinni a szemüknek.

Ezek után nem kérdés, hogy Seedorf azzal tudna leginkább segíteni a bennmaradásért küzdő alakulatán, ha ő maga is pályára lépne.