Az UEFA egy évre eltiltotta a Siont Európától

Sion
UEFA General Secretary Gianni Infantino shows the name of FC Sion football club during the draw for the UEFA Europa league round of sixteen, on December 14, 2015 at the UEFA headquarters in Nyon. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
A licencszabályok megsértése miatt egy évre kizárta a kontinentális kupasorozatokból a svájci FC Siont az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

A szervezet közölte: a klub 950 ezer euróval tartozott a francia Sochaux-nak, és adósságát nem rendezte az Európa Liga mostani szezonja előtt. Az ítélet szerint a Sion két idényben nem indulhat sem a Bajnokok Ligája, sem az EL selejtezőjében, ha kiharcolja is a részvétel jogát. A svájci egyesület 235 ezer euró bírságot is kapott.

A Sion jelenleg a kilencedik a tízcsapatos élvonalban, és a kiesés ellen küzd.

A licencszabályok megsértése miatt még három klubot büntetett meg az UEFA. A kazah FC Irtisz egy szezonra szóló eltiltást kapott, de három év próbaidőre felfüggesztve, ezen kívül 435 ezer euró büntetést kell fizetnie. Az albán KF Tirana és a szerb FK Vojvodina pedig nem kapja meg azt a 215 ezer eurót, amely az EL 2017/18-as idénye alapján járt volna neki.