Társoldalunk:

Ferguson blöffje után az ajtón is keresztülmentek a United focistái

2018.04.17. 19:47

Owen Hargreaves, a Bayern München és a Manchester United korábbi kétszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályása elmondta, hogy Sir Alex Ferguson mitől is volt a futballtörténelem egyik legnagyobb menedzsere.

A Kanadában született játékos a Bayern Münchenben lett profi focista, majd egy Bajnokok Ligája győzelem és négy bajnoki cím után 2007 nyarán a Manchester Unitedba igazolt, ahol megtapasztalta Ferguson varázsát. 

A portugál Nani és Owen Hargreaves 2007 nyarán érkeztek ManchesterbeForrás: AFP/Andrew Yates

„Amikor a Manchester Unitedhoz igazoltam, először Ázsiában játszottunk egy felkészülési tornán. Ferguson besétált az öltözőbe, és egy borítékot mutatott nekünk. Azt mondta, ebben azoknak a neve található, akik szerinte csalódást okoznak majd a szezonban. Majd közölte, ne akarjuk, hogy a nevünk bekerüljön ebbe a borítékba. Ezután úgy futottunk ki a barátságos meccsre, hogy majdnem kitörtük az ajtót a helyéről. Ebben volt ő igazán zseniális. Elérte a játékosoknál, hogy miatta harcoljanak, és soha ne akarjanak neki csalódást okozni!" - mondta a BT Sport műsorában a 42-szeres angol válogatott középpályás, aki 2008-ban a Manchester United játékosaként is elhódította a Bajnokok Ligája-trófeát.

Hargreaves elmondta, soha senki nem tudta meg, hogy kiknek a neveit rejti a boríték, így az sem kizárt, hogy mindig is üres volt. Mindenesetre a célját elérte vele a United legendás menedzsere.