Társoldalunk:

Ibrahimovic: Én tettem fel Svédországot a térképre

2018.04.19. 10:04

Jimmy Kimmel vendége volt a "Late Night" című amerikai showműsorban Zlatan Ibrahimovic. A Los Angeles Galaxy svéd nagyágyúja a műsorvezetőnek azt mondta, ott lesz az idei világbajnokságon. Emellett más érdekességeket is elárult magáról és az életéről, a tőle megszokott szerénytelenséggel.

Bemutatkozó bombagólja után a kamerák előtt is hozta a formáját Zlatan Ibrahimovic. Már önmagában a belépője Los Angelesbe se volt semmi: az aláírás után a Los Angeles Times egyoldalas hirdetésében jelentette be, hogy az LA Galaxynél folytatja, azzal az üzenettel, hogy Kedves Los Angeles, szívesen!" A tévéműsorban mindezzel kapcsolatban azt mondta, szerette volna valamilyen ajándékkal meglepni a várost, és úgy gondolta, a legjobb az lesz, ha önmagát adja.

Beszélt arról is, hogy nem tartja magát tipikus svédnek, hazája mégis sokat köszönhet neki, mert - ahogy fogalmazott - "én tettem fel Svédországot a térképre".

A műsorvezető a becenevével kapcsolatban is faggatta, ekkor kiderült, hogy Ibrát egyáltalán nem zavarja, hogy a magára aggatott The Lion, vagyis az oroszlán név már foglalt, a rapper Snoop Dog is ezt használja.

Bemutatkozó meccsén, fantasztikus gólja után megmutatta oroszlántestét isForrás: AFP/2018 Getty Images/Jayne Kamin-Oncea

A korábban a Manchester Unitedot erősítő klasszis elárulta, már-már szokása, hogy minden bemutatkozó meccsén betalál, de nem akkora góllal, mint amilyennel a Los Angeles FC ellen sikerült neki március 31-én. "Az érkezésemmel és a bemutatkozásommal kapcsolatban volt egy látomáson. Azt láttam, hogy földrengés van Los Angelesben, aztán rá kellett jönnöm, hogy csak én tettem be a lábamat a városba. Európában hatalmas őrület kíséri a focit, azt mondták nekem, jöjjek ide nyugodtan, itt nincs az a nagy felhajtás, de mégsem tudok úgy végigmenni az utcán, hogy ne ismerjenek meg, ami az én hibám, mert ha úgy játszol, mint én, akkor ez vár rád."

Ilyen gólokkal nehéz szerénynek maradni:

Jimmy Kimmelnek azt is elárulta, bármibe fogott volna gyerekként, ugyanolyan sikeres lenne benne, mint a futballban. Elnézést kérek más sportok szurkolóitól, tudom, hogy nagy veszteség nekik, hogy nem vagyok ott."

Nem aggódik amiatt, hogy a csapattársai a Los Angeles Galaxynél az árnyékában lennének kénytelenek játszani. "Szupersztárt csinálok belőlük, naggyá teszem őket."

A kérdésre, hogy ott lesz-e Oroszországban a június 15-én kezdőd foci vb-n, azt felelte: "Ott leszek. Egy világbajnokság nélkülem nem világbajnokság, de ennél többet nem mondhatok, mert megölnek."