Társoldalunk:

Bekeményítettek a ZTE-nél: csak bennmaradás esetén lesz fizetés

2018.04.21. 16:08

Kritikus a ZTE labdarúgócsapatának helyzete, az együttes a 30. forduló után a 18., kiesést jelentő helyen áll az NB II-ben. Az elmúlt ötven évben a másodosztály szintjén nem állt ilyen rosszul a zalai együttes. Horváth Károly szakmai igazgató elmondta, a játékosok csak akkor kapják meg kéthavi fizetésüket, ha kiharcolják a bennmaradást.

„Kéthavi fizetésüket csak akkor kapják meg a labdarúgók, ha kiharcolják a bennmaradást – tette nyilvánvalóvá a Nemzeti Sport Online-nak Horváth Károly szakmai igazgató. – Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem büntetés, a klub eddig az összes kötelezettségét teljesítette, a játékosok minden járandóságot megkaptak. A labdarúgók elfogadták a klubvezetőség döntését, ez tehát afféle figyelmeztetésnek tekinthető. Ezen kívül semmilyen fegyelmi ügy vagy egyéb szankció nincs, a csapat morális egységével pedig semmi probléma, nincs széthúzás." 

Kritikus a ZTE labdarúgócsapatának helyzete, most van csak igazán szükség az összefogásraForrás: hajrazte.hu

„A szakmai stáb iránt is töretlen a bizalom, de a játékosok helyett a pályán egyetlen klubvezető és egyetlen edző sem tudja értékesíteni a százszázalékos ziccereket – folytatta Horváth Károly. Még sosem éltem át ilyet edzői pályafutásom alatt – olyan időszakban vagyunk, hogy minden labda kifelé pattan, ezt pedig kollégáimmal nagyon nehezen éljük meg! Nagyon remélem, hogy ez a tendencia most már megfordul. A legfontosabb a nyugalom és bízunk benne, hogy a bajnokság hajrájában sokkal összeszedettebb és jóval eredményesebb lesz a csapat."

Az NB II 31. fordulójában vasárnap 17.00-tól a Nyíregyháza otthonában lép pályára a ZTE. A zalaiak ezt követően a találkoznak még a Cegléddel, a Doroggal, a Soroksárral, a Kazincbarcikával, a Szeged 2011-gyel, az MTK-val, a Sopronnal és az utolsó körben a Mosonmagyaróvárral.