Érzelmes búcsút vett a közönség a Barca egykori klasszisától

Rafael Marquez
Atla's defender Rafael Marquez celebrates after their Mexican Clausura 2018 tournament football at the Jalisco stadium, in Guadalajara, Jalisco State, on April 20, 2018. / AFP PHOTO / ULISES RUIZ
Vágólapra másolva!
Utolós alkalommal lépett pályára a szezonvégi visszavonulását már korábban bejelentő Rafael Márquez, aki a 2000-es évek Barcelonájának ikonikus alakja volt. A 39 éves mexikói védőtől érzelmes búcsút vett a közönség, csapata pedig győzelemmel tisztelgett előtte a Guadalajara elleni rangadón.

Bár az Atlasnak egy mérkőzése még hátra van a bajnokságból, azt idegenben vívja majd, így az Estadio Jalisco közönsége most búcsúzott el a szezon végén visszavonuló Márqueztől, aki 1996-ban mutatkozott be a felnőttek között. A játékost a hosszabbítás pillanataiban cserélték le, érdemes megnézni és meghallgatni a társak és a közönség reakcióját.

A hátvéd, aki 143-szor húzhatta magára a mexikói válogatott mezét elárulta, titkon arról álmodozik, hogy meghívót kap az oroszországi vb-re készülő nemzeti csapatba, így pályafutása ötödik világbajnokságán is részt vehet.