Társoldalunk:

A Napoli újra nyílttá tette az olasz bajnokságot

2018.04.22. 22:46

A Napoli egy hajrában szerzett góllal idegenben legyőzte a Juventust a Serie A 34. fordulójának vasárnap esti rangadóján, és egyetlen pontra csökkentette a hátrányát a tabellán a címvédő torinóiakkal szemben.

Annyiban a bajnoki címről volt hivatott dönteni a Serie A 34. fordulójának rangadója, hogy amennyiben a Juventus nyer, gyakorlatilag eldőltnek tekinthetjük a bajnoki cím sorsát, míg nápolyi siker esetén maradna némi izgalom az utolsó négy fordulóra.

A vendégek talán közelebb is álltak a sikerhez, főleg Marek Hamsík lábában volt benne a gól, a nagyszerű szlovák támadó mindkét félidőben kihagyott egy-egy nagy helyzetet. És, amikor már úgy tűnt, hogy nem lesz itt semmi látnivaló, akkor a 89. percben egy szögletre érkezett Kalidou Koulibaly, és megszerezte a Napoli győztes gólját.

A különbség így csupán két pont a Juventus és a Napoli között, a hátralévő négy forduló pedig egyértelműen a torinóiak számára ígérkezik nehezebbnek, hiszen miközben a Juve a következő fordulóban az Interhez, míg az utolsó előtti körben az AS Romához látogat, valamint a Bolognát és a Hellas Veronát fogadja, addig a Napolira a Fiorentina (idegenben), a Torino (otthon), a Sampdoria (i) és a Crotone (o) elleni találkozó vár. 

Eredmény, Serie A 34. forduló:
Juventus–Napoli 0-1 (0-0)