Társoldalunk:

Három hónap után hazaengedték a kórházból Mészöly Kálmánt

2018.04.23. 07:37

Felépült súlyos gyomorfertőzéséből és végre hazatérhetett a több betegséggel is kezelt Mészöly Kálmán, a magyar labdarúgó-válogatott egykori legendás védője.

Mészöly Kálmán még január végén lett rosszul, otthonából a mentők vitték el agyvérzés gyanújával a Szent János Kórházba. Ott kiderült, hogy kétoldali bakteriális tüdőgyulladással küszködik, majd a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinikán megállapították, koszorúér-szűkülete van, amelyet idővel műteni kell.

Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, az MLSZ-életműdíjasaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezután a térdízületében alakult ki gyulladás, s átkerült a Szent Ferenc Kórház rehabilitációs részlegére. Ott a katéterezés miatt a húgyúti fertőzést is le kellett küzdenie, az utóbbi időben pedig a gyomrával és bélrendszerével volt probléma, amelyet a Szent László Kórházban kezeltek – egy különleges, antibiotikum nélküli eljárással állították helyre a bélflóráját – foglalta össze a Blikk a korábbi válogatott labdarúgó kálváriáját.

Kisebbik fia, Mészöly Géza mesélte boldogan a lapnak, hogy édesapja nagy örömükre a hét végén hazatérhetett utóbbi intézményből.

Mészöly Géza szerint jobb hírt nem is kaphattak volnaForrás: MTI/Illyés Tibor

„Hála istennek, három hónap után hazatérhetett a kórházból, ami neki és nekünk, családtagoknak is óriási örömöt okozott. A vizsgálatok során mindent rendben találtak az orvosok, ennél jobb hírt nem is kaphattunk volna. Nagyon komoly megpróbáltatásokon ment keresztül, végül a transzplantáció segített, ami megszilárdította a gyomrát. Ennek köszönhetően hosszú időt követően újra megjött az étvágya, s ez a hangulatára is komoly hatással van, most már jó a kedve, nevetgél, kedélyesen beszélget. Innentől kezdve az a legfontosabb, hogy otthon, békés környezetben pihenhessen, s újra megerősödjön – árulta el Mészöly Géza.